איך לבחור קרם הגנה וטיפים להגנה – הכן גופך לשמש
המדפים בבתי המרקחת והפארם עתירים במוצרי הגנה מהשמש ולא מעט אנו עומדים ומנסים לבחור מהו המוצר המתאים עבורנו ועבור משפחתנו.
אז איך בכל זאת בוחרים? ראשית, יש לשים דגש על גודל ההגנה- המספר המופיע על ה- SPF. לעור שאינו מוגן מפני קרני השמש לוקח 30 דקות עד לקבלת אדמומיות קלה על הגוף. לאחר מריחת קרם הגנה, העור יקבל אדמומיות לאחר 30 דקות, כפול המספר המצויים על ה- SPF. כלומר, במידה ובחרתם ב- SPF15, התכשיר יגן עליכם למשך זמן של 15X30= 450 דקות- שווה ערך לשבע וחצי שעות. זאת במידה ולא הזעתם או שטפתם את הגוף במים. להגנה יומיומית מספיקה הגנה של SPF30, המספקת הגנה אפקטיבית במשך 8-10 שעות ורצוי למרוח את הקרם טרם היציאה החוצה.
מאחר ובקיץ אנו נוטים יותר להזיע, לקבל אדמומיות והעור נמצא במצב רגיש יותר, כדאי להשתמש במוצרים היפואלרגניים לעור רגיש, במיוחד אם ידוע לכם כי העור שלכם נוטה יותר לאדמומיות ותופעות נוספות.
כדאי גם להבדיל בין קרני UVB הנמצאות בחשיפה ישירה לשמש, לקרני UVA שהן קרניים עוצמתיות יותר, אליהן אנו חשופים שעות רבות יותר, והן נמצאות בקרינה ממסכים, נורות פלורסנט וקרינה דרך שמשות. לכן כדאי להקפיד כי התכשיר יכיל הגנה משני סוגי הקרניים ולהקפיד למרוח גם כאשר אתם נמצאים במשרד או בבית.
יש לשים דגש גם על כמות הקרם שאתם מורחים על גופכם: לכיסוי כל הגוף מספיקות 2-3 כפיות קרם כדי שההגנה תהיה יעילה. מריחת חצי מכמות זו, תספק הגנה נמוכה משמעותית מההמלצות של היצרנים.
במוצרי הגנה מהשמש ישנם שני סוגים: הגנה כימית והגנה פיזיקאלית. ההגנה הכימית מורכבת מחומרים שבולעים קרני UV באורך גל מסוים. תכשירים אלו נוחים לשימוש ומשתלבים היטב בקרמים, ולכן הם נמצאים בשימוש רחב יותר. עם זאת, החומרים נספגים דרך העור ולכן יש לחדש את השימוש בהם לעתים קרובות. הגנה פיזיקאלית מורכבת מחלקיקים שמקרינים את קרני השמש החוצה, ולכן היא נקראת גם “אפקט המראה”. אלו חומרים אשר אינם נספגים בעור ולכן יעילים יותר בהגנה על העור לזמן רב יותר. יחד עם זאת, תכשירים אלו מעט דביקים וליצרנים יותר קשה להפוך אותם לקרם נעים.
הבגדים שעל גופנו משמשים הגנה חלקית, אך אינם חוסמים לחלוטין את קרני השמש, לכן מומלץ להימרח בקרם הגנה מתחת לבגדים. בנוסף, ככל שהבד דק ובהיר יותר, כך גם גדלה היכולת של קרני השמש לחדור מבעדם.