מה גורם לקשקשים להופיע בקרקפת ודרכי התמודדות
אז לפני שאתם מחליפים את כל המלתחה שלכם לבגדים בצבע לבן כדי שלא יבחינו בקשקשים שלכם, כדאי שתדעו שני דברים חשובים: קודם כל, אתם בחברה טובה – כמחצית מהאוכלוסייה סובלת או תסבול בעתיד מקשקשים; ושנית, בבחירה בתכשירים מתאימים ואיכותיים, ניתן לטפל בקשקשים בצורה קלה ויעילה.
מה זה קשקשים בקרקפת?
על אף שרבים חושבים שקשקשים הם תאי עור שנשרו מאזור הקרקפת, לרוב מדובר בייצור מוגבר של הפרשות חלב (סבום), המופרשות מבלוטות החלב. מכיוון שהקרקפת היא אזור עשיר בבלוטות חלב, כמות גדולה של סבום שהופרש והתייבש נושרת מהקרקפת ונוחתת כאבקה באזור הכתפיים.
קשקשים בראש אצל הסובלים ממחלת הסבוריאה
קשקשים הם אחד התסמינים של מחלת הסבוריאה – מחלת עור דלקתית הנובעת מייצור מוגבר של סבום, והם עלולים להיות מלווים באדמומיות, גירוד ואי-נוחות. מכיוון שהקרקפת היא אזור עשיר בבלוטות חלב הנוטה לשמנוניות, הסבום הרב המופרש באזור בעקבות מחלת הסבוריאה מתייבש במגע עם האוויר, ומופיע כקשקשים באזור הקרקפת, המצח ואחורי האוזניים.
מה גורם לקשקשים להופיע?
כאמור, קשקשים נוצרים כתוצאה מסבוריאה, אולם גם הרגלי הטיפוח שלכם יכולים לגרום לקשקשים: שימוש מוגזם בחומרים לעיצוב השיער, שימוש קבוע במייבש שיער בחום גבוה או בחומרים כימיים להחלקת השיער, לצד חפיפה של השיער בתדירות מוגזמת או לא מספקת – כל אלה עלולים לפגוע באיזון העדין של עור הקרקפת ולגרום לקשקשים.
סיבה נוספת להיווצרות קשקשים בקרקפת היא מצבי לחץ קיצוניים ותעוקה נפשית, שעלולים להוביל להתפרצות מחלות עור וקשקשת. אגב, מסיבה שאינה מוסברת, גברים סובלים יותר מנשים מקשקשים, ואצל רבים התופעה מתחילה במהלך שנות ה-20 לחייהם, ונמשכת לסירוגין עד גיל העמידה.
איך למנוע קשקשים?
כדי למנוע היווצרות של קשקשים, יש להקפיד על אוורור של הקרקפת, והימנעות ככל האפשר משימוש ממושך בכובעים לוחצים מדי או כיסויי שיער הדוקים שלא מאפשרים לעור הקרקפת לנשום. בעת חשיפה לשמש, יש להגן על אזור הקרקפת באמצעות כובע מאוורר ולא הדוק מדי, ולהשתמש בתכשירים המכילים מסנני קרינה. בנוסף, יש להימנע משימוש קבוע במייבש שיער או בחומרים כימיים אגרסיביים ואין צורך לחפוף את השיער בכל יום. חשוב לבחור את תכשירי השיער בקפידה, לא להגזים בכמויות, ולבחור בתכשירים איכותיים שנבדקו דרמטולוגית.
איך מטפלים בקשקשים?
במקרה שאתם סובלים מקשקשים, רצוי להשתמש בתכשירים ייעודיים לקשקשים, שמיועדים לטיפול בעור הקרקפת ומכילים רכיבים המתאימים במיוחד לטיפול בבעיה, אולם מומלץ לא להגזים בכמויות. שימו לב שרוב התכשירים בשוק מכילים זינק פרטיניון, ומטפלים בסימפטום הגרד, אך לא מטפלים בבעיית הסבום עצמה.
שימוש קבוע בסבוקלם שמפו נגד קשקשים מנקה ביסודיות את הראש מקשקשים, מונע שמנוניות יתר של השיער והקרקפת ושומר על שיער בריא ומטופח. השמפו מבוסס על רכיבים טבעיים לטיפול ולמניעת קשקשים. סבוקלם שמפו נגד קשקשים מועשר באובליפיחה ופרו ויטמין B5 להרגעת העור, למניעת גרד ויובש, ולשמירה על איזון הלחות בעור הקרקפת.
בנוסף, מומלץ להשלים את הטיפול באמצעות קרם לחות לקרקפת. הקרם של סבוקלם מרגיע את עור הקרקפת הרגיש ומונע גירוי ויובש. הקרם מסייע לאיזון הלחות ומעניק לשיער גמישות וברק. הקרם מסייע בהאטת קצב היווצרות הקשקשים, מגן על השיער מפני נזקי חום ומונע התפצלות קצוות השיער. הקרם מכיל מסנן קרינה ואינו מותיר תחושת שמנוניות ודביקות על השיער והקרקפת.
לא לוותר לקשקשים
כדי לנצח את הקשקשים מומלץ לא להתייאש – התמדה בטיפול בתכשירים הייחודיים לקשקשים תבטיח שהכתפיים שלכם יישארו נקיות מהאבקה האפרפרה הזאת שאף אחד לא אוהב לראות.