תינוקות, ילדים והריון

מהו ההבדל בין סבוריאה לבין עור יבש בפנים אצל תינוקות?

מהו ההבדל בין סבוריאה לבין עור יבש בפנים אצל תינוקות?
מהן דרכי ההתמודדות עם עור פנים יבש של תינוקות? כיצד נבחין בין אדמומיות כתוצאה מיובש או אדמומיות כתוצאה מפריחה, גירוי או סבוריאה אצל תינוקות?

לחיים אדומות של תינוק הן מאוד חמודות ויכולות להיגרם מצביטה עזה של דודה נחמדה, אך עלולות להיות כתוצאה מעור יבש ושינויי מזג האוויר או כתוצאה מפריחה. ידוע כי עור הפנים של התינוק מאוד עדין אך ידעתן מהי הסיבה לכך? לשכבת ההגנה שיש על העור לוקח בין גיל שנה עד שנתיים להתפתח ולכן עורם של התינוקות יותר רגיש מאשר של אדם מבוגר יותר. מסיבה זו, תינוקות בקלות מאבדים את שכבת הגנה שיש להם על העור, במיוחד בזמן שינויי מזג האוויר בעונות המעבר ופגעי סביבה נוספים.

כיצד להגן על עורם היבש והאדמומי של תינוקות?

רצוי להשתמש בקרם פנים לעור רגיש, להרגעה ולליחוח עורו העדין של התינוק. הקרם יפיג וימנע אדמומיות ויובש, הנובעים מחילופי עונות ופגעי סביבה. גם המזגנים ומפזרי החום מייבשים את העור לכן, מומלץ לאוורר את החדר לעיתים קרובות או להשתמש ברדיאטור. כמו כן, רצוי להלביש את התינוק בבגדים נוחים ומאווררים.

מה צריך להכיל תכשיר להרגעת עור יבש ואדמומי? שמנים? תמציות צמחים?

שמנים איכותיים טבעיים בקרם, כמו חוחובה ושמן זית, מאפשרים תמיכה במעטה ההגנה הטבעי של העור ושומרים על גמישותו ורכותו של עור התינוק. מאחר והתכשירים נספגים דרך העור,
עדיף לא להשתמש בשמנים סינטטיים ופרפינים (שמן מינראלי). שמנים אלו אוטמים את עור התינוק ומונעים מהעור את האפשרות לנשום כראוי. בנוסף, תמציות צמחים כמו אלוה ברבדנסיס וביסבלול ידידותיות לעור התינוק ומסייעות בהרגעתו.

האם ניתן למרוח קרם גוף של מבוגרים על עור של תינוק?

רצוי למרוח על עורו של תינוק תכשירים המיועדים לתינוקות, ישנם בפארמים ובבתי המרקחת תחליבי גוף המיועדים לתינוק. בדרך-כלל התכשירים המיועדים לתינוקות עוברים בדיקה קפדנית מאחר והספיגה של עור התינוק יותר גבוהה. לכן לא מומלץ למרוח לתינוק מוצרים ללא בדיקות בטיחות (safety assessment), בדיקות רגישות ובדיקות היפואלרגניות.

מה ההבדל בין סבוריאה (דלקת עור) לבין עור יבש בפנים?

אם עור התינוק מתאפיין בפריחה שומנית בצבע אדום עם התקלפויות, גרד וקשקשים כנראה מדובר במחלת סבוריאה. לעומת זאת, עור יבש בפנים מאופיין באדמומיות ללא תופעות נלוות. תופעת הפריחה בסבוריאה בולטת מעט ומופיעה בדרך כלל בשלושת החודשים הראשונים לחיי התינוק. בדרך-כלל פריחה בפנים אצל תינוקות תופיע על עור הקרקפת, אבל לעיתים קרובות גם מאחורי אפרכסות האוזניים ובקפלי העור בידיים ובאזור החיתול. מומלץ לטפל בתינוק עם תכשירים שמתמודדים באופן ישיר עם סבוריאה.

מהו ההבדל בין תופעות הקילופים בעור כתסמינים של מחלה או כתופעה נפרדת?

אצל רוב התינוקות קילופים בקרקפת לא מזיקים וברוב המקרים לא דורשים טיפול תרופתי והתופעה חולפת מעצמה. טיפול עדין יומיומי מניעתי, יהיה אפקטיבי יותר מאשר טיפול לאחר הופעת הסימנים. במקרים יותר משמעותיים, למשל בעת מחלת הסבוריאה, ניתן לטפל בקילופים באמצעות תכשירים שונים המיועדים לתינוק. יש לציין שלעיתים יובש חריף בעור גורם לסדקים, לקילופי עור ולקשקשת וניתן לטפל בהם באמצעות קרם לחות לעור ובעת מקלחת לרחוץ את התינוק באמצעות אל סבון עדין.

באמצעות קרם מתאים ניתן אף למנוע מראש אדמומיות ויובש הנובעים מחשיפה לשמש, חום, קור, רוח ובכלל שינויי מזג אוויר בעונות המעבר. רצוי להשתמש בקרם פנים לאזור הפנים או תחליב גוף עדין במיוחד להרגעת עור התינוק. רצוי שהקרם יכיל שמנים טבעיים איכותיים ותמציות צמחים ובעל בדיקות בטיחות קפדניות לתכשירים עבור תינוקות. העיקר שהתינוקות שלנו יעברו את עונת המעבר בשלום.

מוצרים בכתבה זו

תגיות :
תינוקות, ילדים והריון

כתבות נוספות שאולי יעניינו אותך